Hur du hittar en bra städfirma

Står du inför en stundande hemstädning eller behöver anlita en städfirma för flyttstädningen? Att hitta en pålitlig städfirma är inte alltid helt enkelt. Vi har listat tre tips som garanterat kommer att hjälpa dig i sökandet.

En bra städfirma sätter kunden i fokus

Först och främst bör du leta efter en städfirma som sätter dig i centrum. Det hela låter möjligtvis lite diffust, men det är inte så svårt att förstå. Som regel finns det två primära punkter där service vänliga städfirmor står ut.

100 % nöjd kund garanti

Ett hemstädningsföretag som bryr sig om sina kunder erbjuder oftast en nöjdhets garanti. Med dessa typer av garantier får du pengarna tillbaka om du är missnöjd med städningen. Vad mera är att det ger dig en indikation om att städfirman är självsäker över sin egen kompetens och kvalité. Om du trots det inte önskar att betala för städningen så brukar det inte vara något problem att få pengarna tillbaka. I fråga om en återbetalning är det endast ett telefonsamtal bort till deras kundservice.

Stor variation av både service och tjänster

Bra städfirmor erbjuder oftast en rad av tjänster och service, normalt sett mot en merkostnad. Det kan handla om alltifrån kontorsstädning, flyttstädning stockholm, noggrannare hemstädning till en storstädning. Alla kunder har olika behov och det är viktigt att företaget kan anpassa sig efter just dina önskemål och behov. Men tänk på att klargöra allt innan du bokar tid för städningen eftersom varje städare har en utsatt tid för just dig.

De har säkerhetsrutiner och använder miljövänliga städmaterial

Med tanke på den pågående pandemin har hygien och säkerhets rutiner blivit allt viktigare. En bra städfirma har infört speciella rutiner under dessa tider. Oftast hittar du informationen transparent på deras hemsida eller i säljmaterial. Exempelvis kan det handla om att de inte går till jobbet med sjukdomssymptom, eller att använder handskar och bär munskydd vid städningen.

En annan viktigt faktor är att professionella bolag oftast använder miljövänliga städmaterial. Detta är inte bara bra för dig, utan även skonsamt för planeten.

Professionella städfirmor tar ett socialt ansvar

Ett vanligt ordspråk är att en glad medarbetare ger glada kunder. Och denna filosofin följer professionella städfirmor. De bryr sig inte bara om sina kunder, utan även om sina anställda. I Sverige finns det kollektivavtal för städare. Bland annat finns det lagstadgade regler såsom minimilön, pension avsättningar och semester. Detta står normalt sett uttryckligen på deras hemsida.

Det här behöver du tänka på

Sammanfattningsvis har vi introducerat tre kriterier i den här artikeln. Dessa tre kriterier hjälper dig hitta en bra städfirma och de inkluderar: Städfirmor sätter alltid kunden i centrum, tar säkerhetsrutiner på allvar och använder miljövänliga städmaterial. Sist men inte minst tar de även ett socialt ansvar för sina medarbetare och följer de kollektivavtal regler som gäller i Sverige.