Låt en flyttfirma ta hand om flytten

En flytt är alltid förknippad med stress. Förutom att man kan vara känslomässigt stressad över den förändring som är på väg att ske, är det dessutom mycket som ska tas hand om. Hemmet ska packas ner, avtal ska avslutas och förnyas, inredningsbeslut ska tas, möbler säljas av och så vidare. Listan på saker som ska göras inför en flytt k

Flyttkartonger på lastpall

an göras lång. En flyttfirma kan inte sköta allting åt dig, men de kan göra mycket. Genom att anlita en flyttfirma kan du koncentrera dig på det som du måste göra, så sköter flyttfirman själva flytten.

Tjänster som flyttfirmor erbjuder

Som de flesta företag är varje flyttfirma i sig unik. Det innebär att utbudet av deras tjänster kan variera kraftigt. Huvudtjänst hos alla är att de kan transportera saker från punkt a till punkt b. Utöver detta finns det flera tjänster som erbjuds hos många:

  • Packning. Få hjälp att packa ner hela ditt bohag, detta inkluderar oftast att flyttfirman själva tar med sig flyttkartonger och stödmaterial. Dels slipper man packa, men flyttfirman ser också till att packningen görs på ett sådant transportssäkert sätt som möjligt.
  • Flyttstädning. Antingen har flyttfirman detta inom företaget eller har ett kontrakt med en städfirma. Slipp den obligatoriska flyttstädningen genom att låta någon annan göra det åt dig.
  • Magasinering. Sker flytten innan du ska flytta in i nästa bostad? Då kan vissa flyttfirmor erbjuda magasinering. Det innebär att de förvarar ditt bohag i ett förråd tills bohaget ska flyttas vidare.
  • Montering. Vill du inte montera ner eller upp fasta objekt själv kan flyttfirman oftast bistå med även detta.

Tänk även på att många flyttfirmor specialiserar sig på olika saker. Exempelvis är vissa endast lokala, medan andra specialiserar sig på långdistansflyttar.

Pris för att anlita en flyttfirma

Priserna varierar kraftigt beroende på många faktorer. Faktorer som spelar in kan vara lättåtkomlighet med bil och hiss, storlek på bohaget, hur många mannar som behövs, vilka tilläggstjänster man önskar och avstånd mellan bostäderna. Vissa firmor ger ett fast pris för hela flytten medan andra ger ett timpris. Det är viktigt att jämföra olika flyttfirmor för att få både rätt pris och hitta rätt. Tänk på att flyttfirman kommer vara ansvarig för allt du äger, du ska därför känna dig bekväm inför den stora dagen. Genom att jämföra olika flyttfirmor får du snabbt en känsla för vilket pris som känns rimligt. Viktigare än priset är magkänslan och att det är en tillförlitlig firma. Innan du tackar ja till en offert bör du alltid kolla upp recensioner och tidigare omdömen.